Rekordna izdvajanja za sport u Prijestonici
07.12.2023

Planom Budžeta Prijestonice za 2024. godinu planirana su rekordna izdvajanja za sport i to sa trenutnih 565.000 na 800.000 eura čime će se značajno poboljšati položaj sportskih klubova.

Posebnu pažnju posvećujemo razvoju sporta u Prijestonici, unapređenju sportske infrastrukture, a sve u cilju stvaranja boljih i kvalitetnijih uslova za rad svih naših sportskih kolektiva, kazao je zamjenik gradonačelnika Marko Brnović.  

„Vrijedi istaći i da je u prethodnom periodu obezbijeđen nesmetan rad i funkcionisanje svih sportskih klubova, a za 20 mjeseci isti su od nivoa gašenja dovedeni do nivoa prestižnih evropskih takmičenja. Odblokiran je račun FK Lovćen i odmah nakon prve godine rada nove uprave plasirao se u viši rang takmičenja. KK Lovćen sanirao je naslijeđene fiansijske obaveze iz prethodnog perioda i stabilan je prvoligaš, dok se rukometni klub, poslije više godina ponovo nalazi u društvu najvećih evropskih ekipa. Ne treba zanemariti ni zapažene rezultate naših boksera, kik boksera, džudista, atletičara“, podsjetio je Brnović.

Osim ulaganja u sportske klubove, gradska uprava radi i na rekonstrukciji postojećih i izgradnji novih objekata koji će se nalaziti u okviru Zone sporta, čime će se na najbolji način riješiti pitanje sportske infrastruikture.

„Završili smo adaptaciju pomoćnog fudbalskog terena, uključujući postavljanje nove rasvjete i izgradnju objekta za potrebe fudbalskih klubova. Zamijenili smo kompletan krovni pokrivači i bravariju na Sportskom centru dok ćemo na ljeto  postaviti novi parket u sportskoj dvorani. U dogovoru sa FSCG i Upravom za kapitalne projekte obezbijedili smo sredstva za finaniranje dodatnih radova na izgradnji fudbaskog stadiona i njegov konačni završetak na proljeće. I ono najvažnije, do kraja godine imaćemo završen i revidovan glavni projekat izgradnje nove sportske hale na Obilića poljani čime stvaramo uslov da već na početku 2024. godine objavimo javnu nabavku – otvoreni tenderski postupak za izbor izvođača radova za izgradnju novog sportskog objekta koji će ispunjavati sve evropske standarde za organizaciju međunarodnih klupskih i reprezentativnih utakmica“, kazao je Brnović.

Opravdanost uloženih sredstava u sport posebno leži u činjenici da sportski kolektivi čiji je osnivač ili suosnivač Prijestonica Cetinje broje preko 500 članova, naših najmlađih sugrađana, naše djece.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018