Konkurs za dodjelu stipendija za studijsku 2023/2024. godinu
04.12.2023

Prijestonica Cetinje, u skladu sa Odlukom o stipendiranju studenata i Odlukom o broju i visini stipendija za studijsku 2023/2024. godinu, dodjeljuje 18 stipendija za studijsku 2023/2024. godinu i to:

  • Šest stipendija studentima koji su najbolji na drugoj i narednim godinama studija;
  • Šest stipendija studentima deficitarnih struka u Prijestonici Cetinje (građevina, arhitektura, geodezija, elektro-tehnika, prostorno planiranje i biologija);
  • Tri stipendije studentima Fakulteta za crnogorski jezik i književnost na Cetinju, od čega će jedna stipendija biti dodijeljena studentu osnovnih studija, a dvije studentima master studija;
  • Tri stipendije studentima OSI populacije, korisnicima materijalnog obezbjeđenja po propisima o zdravstvenoj  i socijalnoj zaštiti i pripadnicima manjiskih naroda, nezavisno od indeksa uspješnosti.

U slučaju da iz kategorije pod tačkom 4 nema podnosilaca prijave, prilikom bodovanja kandidata, preostale stipendije će se dodijeliti studentima studijskih programa iz tačke 1 Konkursa, shodno indeksu uspješnosti.

Prijave se mogu podnijeti neposredno na šalteru Građanskog biroa Prijestonice Cetinje, gdje se može preuzeti obrazac prijave na Konkurs za dodjelu stipendija ili putem pošte, zgrada Prijestonice Cetinje, Bajova br. 2, Sekretarijat za obrazovanje, sport i mlade, sa naznakom „Za Komisiju za dodjelu stipendija Prijestonice Cetinje”.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja.

Konkurs i obrazac za prijave su objavljeni na sajtu Prijestonice Cetinje:

https://www.cetinje.me/cetinje/site_mne/public/index.php/index/dokumenta?id_artikla=81

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018