Obavještenje za privredne subjekte
27.11.2023

Prijestonica Cetinje poziva  predstavnike privrednih subjekata iz Cetinja koji posluju u okviru horeca sektora (hoteli, restorani i kafići) da prisustvuju sastanku koji će se održati u zgradi Prijestonice u utorak 28. novembra, sa početkom u 13 sati.

Na sastanku će biti predstavljen projekat “Zeleni talas” koji će  realizovati “Mont way” doo iz Podgorice u saradnji sa Prijestonicom Cetinje. Cilj projekta je uspostavljanje sistema odvojenog sakupljanja određenih vrsta ambalažnog otpada (staklena ambalaža, plastična ambalaža, limenke) koje nastaju u hotelima, restoranima i kafićima.

Realizacija projekta ima za cilj afirmisanje principa cirkularne ekonomije u poslovanju subjekata u sektoru ugostiteljstva. Primjenom principa cirkularne ekonomije u poslovanju mijenja se dosadašnji koncept da se iskorišćena ambalaža posmatra kao otpad i uspostavlja se novi koncept koji će otpadnu ambalažu tretirati kao resurs koji se može ponovo koristiti. 

Pozivamo privredne subjekte da u što većem broju prisustvuju sastanku, i na taj način daju doprinos uspješnoj realizaciji projekta “Zeleni talas”. 

 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018