Veče crnogorske narodne muzike
23.08.2023

Na oduševljenje brojne publike i posjetilaca koji su burnim emotivnim reakcijama ispratili sinoćnji koncert na Ljetnoj pozornici, počela je prva u nizu aktivnosti u okviru avgustovske kulturno-zabavne manifestacije koju organizuju Sekretarijat za kulturu i Centar za kulturu Prijestonice Cetinje.

Koncert poznatog crnogorskog umjetnika, muzičara i kompozitora Zdravka Đuranovića sa prijateljima pod nazivom „Crnogorske pjesme zapisane u vremenu” bio je posvećen melodijama naše izvorne muzike. Uz Đuranovića, publici su se u interpretaciji najljepših autorskih pjesama crnogorske narodne muzike predstavili i poznati crnogorski izvođači Šukrija Žuti Serhatlić, Branka Šćepanović i Vesko Mileusnić.

Kulturno-zabavni program Prijestonice Cetinje se nastavlja u srijedu, 23. avgusta, kada će se u cetinjskom amfiteatru od 20 časova autorskim projektom „Naše veče” publici predstaviti glumac Ivan Bosiljčić. Ovo muzičko-poetsko veče predstavlja kombinaciju različitih umjetničkih formi i obrada popularnih muzičkih tema a publika će moći da uživa interpretaciji filmske i savremene pop muzike, popularnim šansonama i romansama isprepletanim poezijom književnih velikana poput Šantića, Antića, Dedića, Jesenjina, Bodlera, Radičevića i drugih.

Ulaz je slobodan za sve posjetioce.

Dobro došli!

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018