KULTURNO-ZABAVNI PROGRAM PRIJESTONICE CETINJE I CENTRA ZA KULTURU
15.08.2023

Prijestonica Cetinje i Centar za kulturu poklanjaju svom gradu niz manifestacija kulturno-zabavnog karaktera za uspješan kraj ljetnje sezone u Prijestonici.

Program će započeti koncertom “Crnogorske pjesme zapisane u vremenu” u utorak, 22. avgusta 2023. godine na Ljetnjoj pozornici, sa početkom u 20:30 časova kada će nastupiti Zdravko Đuranović i prijatelji.

U srijedu, 23. avgusta 2023. godine od 20 časova, publika na Ljetnjoj pozornici će imati priliku da uživa u autorskom projektu "Naše veče" Ivana Bosiljčića, u kojem ćemo čuti čuvene melodije i stihove poznatih pjesnika.

Na istoj lokaciji, u predivnom ambijentu cetinjskog amfiteatra, 25. avgusta 2023. godine sa početkom u 20 časova, nastupiće jedna od najpoznatijih regionalnih zvijezda današnjice Božo Vrećo, čiji je svaki koncert poseban događaj i prilika za novo muzičko putovanje.

Dan kasnije, kulturno-zabavni program se nastavlja nastupom Marka Louisa na Balšića pazaru u 20 časova, koji će cetinjskoj publici i svim posjetiocima predstaviti svoj prvi autorski album i obrade pjesama kojima daje novi duh i oblik.

Kabare Milorada Damjanovića “Čeznem da vam kažem” sa Minom Lazarević planiran je za 02. septembar 2023. godine, tokom kojeg će poznati glumci provesti publiku kroz uspomene na detinjstvo, Jugoslaviju, studentske dane, početak karijere, ali i savremeno doba u kome živimo. Događaj će se održati ispred Centra za kulturu Prijestonice Cetinje, sa početkom u 20 časova.

U utorak, 05. septembra 2023. godine, na Ljetnjoj pozornici od 19 časova održaće se i poetsko-muzička manifestacija „Iskra iz kamena“ u kojoj će učestovati Hor “Luča”, KUD “Njegoš”, glumica Jelena Nenezić Rakočević, kao i crnogorski pjesnici i pjevači Marijana Martinović Marković, Zdravko Đuranović i Tanja Šeter.

Posljednji koncert u okviru programa Prijestonice Cetinje i Centra za kulturu Prijestonice planiran je za subotu, 09. septembar 2023. godine, sa početkom u 20 časova na Studentskom trgu. ABBA Real Tribute Band će održati koncert koji će biti svojevrsni omaž jednom od najpopularnijih bendova svih vremena, a ovaj spektakl će oživjeti najuspešnije ABBA hitove poput “Mamma Mia”, “Dancing Queen”, “The Winner Takes It All”, “Money, money, money” i druge.

Program se završava obilježavanjem jubileja 110 godina fudbala u Crnoj Gori, 13. i 14. septembra 2023. godine u Narodnom Muzeju Crne Gore.

Pozivamo sve građanke i građane da isprate predstojeće događaje, a ulaz na sve manifestacije biće slobodan.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018