Otvorena izložba u povodu obilježavanja „Sedmice italijanske kulture u Crnoj Gori“
04.08.2023

U povodu obilježavanja „Sedmice italijanske kulture u Crnoj Gori“, večeras je u Nacionalnoj bibilioteci Crne Gore „Đurđe Crnojević“ otvorena izložba umjetničkih djela jednog od najvećih slikara druge polovine XX vijeka, Đanfranka Mikse.

Ovom važnom kulturnom događaju ispred Prijestonice Cetinje prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Ana Novović i savjetnik gradonačelnika Prijestonice za kulturu i obrazovanje dr Marko Vukčević.

Pozdravljajući prisutne, zamjenica gradonačelnika Ana Novović navela je da ova posthumna antologijska izložba daje poseban doprinos afirmaciji kulturne saradnje i snažno doprinosi jačanju ukupnih veza između naših prijateljskih naroda i država.

“Zahvaljujući posvećenom radu i ljubaznoj saradnji naših prijatelja iz Zajednice Italijana Crne Gore koji već duži niz godina uspješno organizuju brojne kulturne aktivnosti u našem gradu, ove godine cetinjska publika i naši gosti imaju jedinstvenu priliku da se dive djelima velikog riječkog umjetnika Đanfranka Mikse u prekrasnom ambijentu bivšeg Italijanskog poslanstva u Crnoj Gori”, navela je zamjenica gradonačelnika.

Događaj je organizovan od strane Narodnog Univerziteta iz Trsta za Zajednicu Italijana Crne Gore, u cilju promocije italijanske kulture na našim prostorima i sublimiranja prijateljskih odnosa između Crne Gore i Italije.

Izložba će biti otvorena za posjetioce do 25. avgusta 2023. godine u prostorijama bivšeg Italijanskog poslanstva.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018