Održana druga javna rasprava o Nacrtu Prijedloga Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2024. godinu
31.07.2023

Druga javna rasprava o Nacrtu Prijedloga Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2024. godine održana je večeras u hotelu Grand u Mjesnoj zajednica Gruda, Donje Polje.

Prisutni građani izrazili su posebno interesovanje za projekat „Rekonstrukcija Vučedolske ulice, kanalisanje i odvođenje poplavnih, atmosferskih i fekalnih voda od glavnog ponora do tunela Belveder, sa sanacijom glavnog ponora“. Iskazano je zadovoljstvo činjenicom da na ponovljeni tenderski postupak postoje dva zainteresovana privredna subjekta za izvođenje građevinskih radova, te da se očekuje da će nakon ocjene ispravnosti pristiglih ponuda u septembru mjesecu izvođač radova biti uveden u posao, čime počinje fazna realizacija ovog kapitalnog projekta.

Građane je takođe interesovao i projekat rekonstrukcije atmosferske kanalizacije u Belvederskoj ulici, kao i nastavak radova na izgradnji ulice Nova 4, čija je realizacija predviđena Programom razvoja za 2024. godinu.

Podsjećamo, prethodne nedjelje je održana prva javna rasprava u Spomen domu u Bajicama, čiji su mještani bili zadovoljni realizacijom brojnih projekata koji se odnose na putnu infrastrukturu, adaptaciju objekta škole i izgradnju novog sportskog terena i dječijeg igrališta.

Javna rasprava o Nacrtu Prijedloga programa razvoja Prijestonice Cetinje za narednu godinu trajaće sve do 07. avgusta 2023. godine, kada će u Skupštinskoj Sali Prijestonice Cetinje biti održana Centralna javna rasprava, sa početkom u 12 časova.

Konačan stav obrađivača o svim prijedlozima projekata biće dat nakon završetka Javne rasprave o Nacrtu Prijedloga Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2024. godinu i obrađivanja svih prijedloga i sugestija koji su pristigli u toku trajanja javne rasprave.

Svi prijedlozi, komentari i sugestije mogu se dostaviti Sekretarijatu za investicije i održivi razvoj, kancelarija br. 89, svakog radnog dana od 10 do 14 časova, ili na adresu ul. Bajova br. 2, 81250 Cetinje, kao i na e-mail adresu kabinet@cetinje.me do kraja roka utvrđenog za javnu raspravu.

Nacrt Prijedloga Programa razvoja Prijestonice Cetinje za narednu godinu dostupan je na zvaničnom sajtu Prijestonice: www.cetinje.me.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018