Kako platiti parking?
11.06.2024

Prijestonica Cetinje započeće 15. juna realizaciju projekta Smart parking sistema, koji podrazumijeva naplatu parkinga putem SMS-a, samouslužnih aparata i mobilne aplikacije.

- Kako platiti parking?

  • Plaćanje SMS-om na otvorenim parkinzima

Pošaljite SMS poruku sa oznakom i brojem registarske tablice automobila (npr. CTAB123) na broj 14557. Poruku možete poslati sa svih trenutno aktivnih mobilnih  operatera, a slanjem poruke plaćate prvi sat parkiranja.

  • Plaćanje na naplatnom uređaju na zatvorenom parkingu (sa rampom)

Na smart parkingu može se platiti račun kovanim novcem u apoenima od 2, 1, 0.50 eura, kao i papirnim novčanicama u apoenima od 5, 10 i 20 eura. Naplatni uređaj vraća kusur.

Takođe, smart parking se može platiti i viza i master karticama na naplatnom uređaju i na izlaznoj rampi parkinga.

  • Plaćanje putem mobilne aplikacije

Brza i jednostavna mogućnost kupovine parking karte za odabranu zonu putem mobilne aplikacije za iOS i Android uređaje.

  • Plaćanje karata će biti moguće kod kontrolora i u poslovnici d.o.o. Komunalno Cetinje koja se nalazi na Balšića pazaru.

Kaznena politika i sankcije za neplaćanje parkinga i neadekvatno korišćenje javnih parkirališta primjenjivaće se od 1. jula 2024. godine.

Napominjemo da je primarni cilj ovog projekta rješenje dugogodišnjeg problema nedostajućih parking površina u gradskom jezgru, kao i da se na najbolji način uredi oblast parkiranja i omogući sugrađanima i posjetiocima nesmetano korišnjenje kapaciteta javnih parking površina u užem jezgru grada.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018