Prijestonica uskoro počinje realizaciju projekta Smart parking
07.04.2024

Prijestonica Cetinje započeće u narednom periodu projekat Smart parking sistema, koji podrazumijeva naplatu parkinga putem SMS-a, samouslužnih aparata i kartica.

 

Primarni cilj ovog projekta je rješenje dugogodišnjeg problema nedostajućih parking površina u gradskom jezgru, kao i da se na najbolji način uredi oblast parkiranja i omogućiti sugrađanima i posjetiocima nesmetano korišnjenje kapaciteta javnih parking površina u užem jezgru grada.

 

Takođe, cilj je izgraditi moderan režim parkiranja, unaprijediti kulturu parkiranja u gradu i problem stacioniranog saobraćaja riješiti na najefikasniji i za korisnike najprihvatljiviji način.

 

Cijenovnik parking usluga, koji će biti predmet narednog skupštinskog zasijedanja, biće simboličnog karaktera i najniži u Crnoj Gori, kako ne bi opterećivao budžet građana Prijestonice.

 

Prilikom planiranja projekta vodilo se računa o finansijama grada, te je stoga nadležnost u rukovođenju ustupljena Komunalnom preduzeću.

 

Lokacije na kojima će se naplaćivati parking su: Vojvode Batrića Martinovića (Studentski trg); Ulica Baja Pivljanina (parking kod Opštine); Ulica Alekse Šantića;  Balšića Pazar 1 i 2; Grahovska ulica (ispred i iza Sportskog centra); Mojkovačka ulica (kod Oboda – parking za kamione).

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018