Održana interaktivna radionica na temu reciklaže plastike
03.04.2024

Interaktivna radonica na temu reciklaže plastike za predškolce održana je juče okviru Ekološke inicijative "Spasi drvo“ koju organizuje Sekrerarijat za obrazovanje, sport i mlade Prijestonice Cetinje. Mališani su imali priliku da upoznaju crtane junake Eko Emu i Recikla Dobricu, kao i da kroz druženje sa njima saznaju mnoge važne informacije koje se tiču odlaganja otpada.

„Nadamo se da će, inspirisani jučerašnjim danom, zajedno sa roditeljima početi da sakupljaju i donose plastičnu ambalažu i papir u vrtić, odlažu u za to predviđene kante, odakle ce službe Prijestonice preuzimati selektovani otpad  i pažljivo odlagati materijal koji će se dalje reciklirati“, kazali su iz Sekretarijata za obrazovanje sport i mlade.

Osim novih radionica planiranih u aprilu i maju, a koje se tiču očuvanja Planete, najavili su i akcije sadnje drveća, montaže eko klupa ispred javnih ustanova, kao i prikazivanje predstave "Misli zeleno" u produkciji Centar za kulturu Prijestonice Cetinje.

Uz malo volje, uspjećemo da spasimo drvo, možda i cijelu šumu. Pridružite nam se i dajte svoj doprinos ovoj korisnoj inicijativi! – poručuju iz Sekretarijata za obrazovanje sport i mlade Prijestonice Cetinje.

Partneri Ekološke inicijative "Spasi drvo“ su Fondacija „Čini dobro“, "Zeleni talas", osnovne škole iz Cetinja i JPU "Zagorka Ivanović". Inicijativa je simbolično započeta 22. marta na Dan voda, likovnim konkursom koji je još uvijek otvoren za sve osnovce Prijestonice Cetinje od petog do devetog razreda i trajaće do kraja drugog polugodišta.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018