Đurašković se sastao sa ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori
29.03.2024

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković primio je danas u zvaničnu posjetu ambasadorku Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske.

 

Na sastanku je bilo riječi o snažnim istorijskim vezama Crne Gore i Francuske kao i odnosima koje karakterišu intenzivna bilateralna saradnja, savezništvo u okviru NATO-a i nedvosmislena podrška Francuske evropskoj integraciji Crne Gore. Razmatrane su i mogućnosti saradnje francuskih gradova i Prijestonice Cetinje, a predložena je i inicijativa za izučavanje francuskog jezika na Cetinju.

 

Gradonačelnik Đurašković je upoznao ambasadorku sa ključnim aktivnostima gradske uprave kao i budućim planovima i izrazio zahvalnost za podršku koju Francuska pruža Crnoj Gori na međunarodnom, kulturnom i ekonomskom planu.


Đurašković je takođe informisao ambasadorku o pregovorima sa francuskim kompanijama koje su zainteresovane za projekte vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda u Prijestonici Cetinje.

 

Ambasadorka Maske kazala je da je ovo njena prva posjeta nekom gradu u Crnoj Gori i dodala da će Prijestonica Cetinje u francuskoj ambasadi uvijek imati prijatelja. Izrazila je zadovoljstvo zbog potencijalne saradnje sa kompanijama iz Francuske i kazala da postoji veliki broj domena za saradnju. 

 

Sagovornici su zaključili da će u narednom periodu biti posvećeni unapređenju odnosa, kako na ekonomskom i kulturnom, tako i na obrazovnom i turističkom planu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018