Gradonačelnik Đurašković podržao bivše radnike fabrike „Košuta“
19.03.2024

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković podržao je radnike nekadašnje fabrike obuće „Košuta“, koji protestuju zbog neriješenih potraživanja.

„Kao gradonačelnik Prijestonice Cetinje, imam obavezu da podržim bivše radnike fabrike „Košuta“ u njihovim zahtjevima za povezivanje radnog staža i isplaćivanje zaostalih zarada. Očekujem da Vlada Crne Gore preduzme potrebne radnje i pronađe održivo rješenje za radnike „Košute“, jer njihove neisplaćene zarade nijesu samo pitanje finansijske prirode, već i pitanje poštovanja prema onima koji su svojim vrijednim radom doprinijeli razvoju našeg grada i zemlje“, naveo je Đurašković.

Gradonačelnik Prijestonice podsjetio je da su se nakon dugogodišnjih nastojanja da se ova pitanja riješe, radnici odlučili za radikalne postupke poput blokade magistralnog puta Cetinje-Podgorica, kako bi ukazali na važnost svojih zahtjeva za pravično postupanje i poštovanje prava, što je imalo određene posljedice za redovno funkcionisanje i normalan tok saobraćaja.

„Zbog svega navedenog, apelujem na Vladu da što je moguće prije pristupi rješavanju problema u okviru zakonskih propisa, kako bi omogućili radnicima nekadašnje „Košute“ da ostvare svoja prava i makar djelimično vrate ono što su svojim radom i angažovanjem dali Cetinju i Crnoj Gori“, zaključio je Đurašković.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018