SUBNOR dodijelio Prijestonici priznanje za zasluge u razvoju i unapređenju antifašizma u Crnoj Gori
24.01.2024

Savez udruženja boraca Narodno-oslobodilačkog rata i antifašista Crne Gore dodijelio je Prijestonici Cetinje najviše priznanje za zasluge u razvoju i unapređenju antifašizma. Priznanje je, gradonačelniku Prijestonice Nikoli Đuraškoviću, uručio predsjednik SUBNORA Zuvdija Hodžić na današnjoj sjednici Skupštine Udruženja boraca NOR-a i antifašista Cetinja.

 

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Đurašković je kazao da UBNOR Cetinja igra ključnu ulogu u očuvanju antifašističkog nasljeđa i promovisanju vrijednosti koje su oblikovale istoriju našeg grada.

 

„Osnovano kao odgovor na potrebu očuvanja sjećanja na junačka djela i žrtve onih koji su se suprotstavili okupatorskim snagama i domaćim izdajnicima u Drugom svjetskom ratu, Udruženje boraca Narodno-oslobodilačkog rata i antifašista Prijestonice Cetinje okuplja pojedince koji su posvećeni očuvanju slavnih podviga iz prošlosti i promovisanju vrijednosti antifašizma u savremenom društvu“, istakao je Đurašković.

 

On je kazao da nas UBNOR, kroz obilježavanje značajnih datuma iz naše prošlosti, podsjeća na hrabrost i posvećenost onih koji su se borili za slobodu i nezavisnost.

 

„Sloboda i nezavisnost koju mi danas uživamo proizvod su hrabrosti i žrtve mnogih heroja koji su se hrabro borili i žrtvovali svoje živote za dobro budućih generacija. Zato smo dužni da čuvamo od zaborava njih i njihova djela, da ih se sjećamo i odajemo poštovanje, da na njihovim primjerima vaspitavamo buduće generacije i učimo kako treba voljeti svoj narod i svoju državu. Upravo je Udruženje boraca Narodno-oslobodilačkog rata i antifašista Cetinja ključna institucija u očuvanju sjećanja na herojska djela i žrtve koje su cetinjski borci podnijeli u ime slobode i antifašističkih vrijednosti“, kazao je gradonačelnik.

 

Gradonačelniku Đuraškoviću uručena je i članska knjižica SUBNORA.

 

Skupština UBNORA Cetinja, na današnjoj sjednici, izabrala je novog predsjednika, potpredsjednika, članove Odbora UBNORA i Nadzornog odbora.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018