Gradonačelnik Đurašković se sastao sa ambasadorom Bugarske u Crnoj Gori
24.01.2024

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković sastao se danas sa ambasadorom Bugarske u Crnoj Gori Stefanom Dimitrovim i razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti kulture, turizma i ekonomije.

 

Na sastanku je ocijenjeno da dvije države imaju dobre bilateralne odnose sa potencijalom za dalje unapređenje u brojnim oblastima od zajedničkog interesa, posebno u turizmu i ekonomiji.

 

Gradonačelnik Đurašković je informisao ambasadora o aktivnostima lokalne uprave i planovima za naredni period. Istakao je da su tradicionalno dobri odnosi dviju država dodatno ojačani 2007. godine potpisivanjem Protokola o saradnji između Prijestonice Cetinje i Opštine Veliko Trnovo.

 

Ambasador Dimitrov je iskazao spremnost za saradnju u oblastima kulture i turizma i kazao da je neophodno unaprijediti ekonomsku saradnju dvije zemlje koja ima ogroman potencijal.

 

Sa sastanka je poručeno da Crna Gora i Bugarska dijele spoljnopolitičke prioritete, uspješno sarađuju u okviru NATO struktura, a Bugarska je od obnove nezavisnosti našoj državi pružala kontinuiranu podršku u evropskim integracijama.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018