Đurašković čestitao Dan novinara Crne Gore
23.01.2024

Slobodni, nezavisni, profesionalni novinari i novinarke imaju značajnu ulogu u transformaciji i demokratizaciji društva, poručio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković u čestitki povodom Dana novinara Crne Gore.

 

„U eri brzih informacija, vaša uloga je od suštinskog značaja u oblikovanju javnog mnjenja, održavanju odgovornosti vlasti i stvaranju otvorenijeg društva“, naveo je Đurašković u čestitki.

 

On je dodao da je Dan novinara i prilika da se ukaže na odgovornost profesije koja zahtijeva istinito, objektivno i nepristrasno izvještavanje, bez spinovanja i propagande.

 

„Upućujem zahvalnost svim novinarkama i novinarima koji svoj posao obavljaju profesionalno i u javnom interesu. Hvala vam na istrajnosti u otkrivanju istine, čak i kada to može biti izazovno. Izvještavanje o temama od javnog interesa čini vas ključnim akterima u oblikovanju demokratskog društva“, naveo je Đurašković.

 

Dan novinara Crne Gore je, kako kaže, i vrijeme za razmišljanje o izazovima s kojima se novinari svakodnevno susrijeću, kao i prilika da se naglasi važnost slobode izražavanja. Ističe da će Prijestonica nastaviti da bude dobar partner novinarima u obavljanju njihovog posla.

 

„U nadi da će se u narednom periodu vaš položaj značajno poboljšati i stvoriti uslovi u kojima možete obavljati svoj posao nesmetano i u skladu sa profesionalnim standardima, želim vam srećan Dan novinara“, zaključio je gradonačelnik u čestitki.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018