Čestitka gradonačelnika Nikole Đuraškovića povodom Dana osnivanja Cetinja
04.01.2024

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković uputio je čestitku sugrađankama i sugrađanima povodom Dana osnivanja Cetinja:

Prije tačno 542 godine Ivan Crnojević premjestio je svoju prijestonicu na Cetinjsko polje, označivši početak slavne istorije našeg grada i države Crne Gore. Time je stvoren temelj za novu prijestonicu države koja je dobila ime Cetinje - grad koji će postati i ostati sjedište crnogorske države i simbol njenog trajanja.

Baštineći vrijednosti antifašizma i zalažući se za slobodnu Crnu Goru, Prijestonica se profilisala kao mjesto koje cijeni temeljne principe ljudskih prava i građanskih sloboda i zato njena uloga, kao simbola slobode Crne Gore, nije samo istorijska, već se odražava i u savremenim naporima za očuvanje tih vrijednosti.

Neka ovaj veličanstveni datum koji sa ponosom slavimo bude prilika da cijenimo i sjetimo se svega onoga što naš grad čini posebnim, a neka ljubav prema njemu bude snaga koja nas okuplja i motiviše da gradimo bolje sjutra za generacije koje dolaze!

U tom duhu, svim sugrađankama i sugrađanima čestitam 4. januar - Dan osnivanja naše Prijestonice!"

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018