Počela izgradnja i rekonstrukcija vodovodne infrastrukture na Cetinju
20.12.2023

Prijestonica Cetinje započela je izgradnju nove i rekonstrukciju postojeće vodovodne mreže čime će se značajno poboljšati vodosnabdijevanje grada.

 

Riječ je o istorijskom projektu koji podrazumijeva izgradnju primarne i sekundarne mreže, pumpnih postrojenja kao i pratećih vodovodnih objekata na cijelom gradskom području.

 

Projekat će biti rađen u šest faza, a u toku su radovi na trećoj fazi koja obuhvata Bajičku ulicu od Vučinića do kraja sa bočnim priključcima i kružni put kroz selo Bajice sa bočnim priključcima.

 

Cilj projekta je unapređenje vodosnabdijevanja Cetinja, što podrazumijeva smanjenje gubitka na vodovodnoj mreži, izjednačavanje pritiska, bolja tehnička rješenja i kontrola funkcionisanja sistema, a sve kroz upotrebu savremenih materijala i opreme. Realizacijom projekta je predviđeno da se smanje postojeći gubici vode za piće, a samim tim i potrošnja električne energije i kreira stabilan sistem vodosnabdijevanja.

 

Nakon ove faze uslijediće izgradnja i rekonstrukcija vodovodne infrastrukture u drugim djelovima grada. Cijeli projekat zahtijeva duži period za potpunu realizaciju kojom će se riješiti dugogodišnji problem redovnog vodosnabdijevanja grada i gubitka na distributivnoj mreži.

 

Vrijednost projekta je oko 14 miliona eura, a Prijestonica radi na obezbjeđivanju dodatnih izvora finansiranja u saradnji sa PROCON-om, državnim organima i Evropskom investicionom bankom.

 

Izvođač radova je Indel Inženjering d.o.o. Podgorica.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018