Programi podrške osobama starije dobi uvijek će imati podršku Prijestonice
03.12.2021

Prijestonica Cetinje predložiće Crvenom krstu Crne Gore da ugovor o saradnji na sprovođenju programa ,,Pomoć u kući odraslom i starom licu sa invaliditetom“ bude nastavljen i u toku 2022. godine, najavio je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan.

„Veoma smo zadovoljni partnerskim odnosom i saradnjom sa CKCG, a posebno zbog činjenice što smo u prilici da podržimo naše sugrađane i sugrađanke kojima je potrebna pomoć gerontodomaćica. Moramo voditi računa o članovima naše zajednice koji su starije dobi i omogućiti im dostojanstvenu starost.  Ovakvi programi uvijek će imati podršku lokalne uprave“, kazao je gradonačelnik.

Postojećim devetomjesečnim ugovorom, koji ističe 31. decembra, predviđeno da Prijestonica snosi troškove učešća u programu korisnika sa Cetinja, a prema rješenjima koja je donio nadležni centar za socijalni rad.

U novembru je u programu bilo 80 korisnika o kojima se staralo osam gerontodomaćica. Lokalnoj upravi u sprovođenju programa partner je Organizacija Crvenog krsta Prijestonice Cetinje.

Program obuhvata uslugu nabavke hrane, pomoć prilikom pripremanja obroka i pri hranjenju, prilikom kretanja i održavanja lične i higijene prostora, pri grijanju prostora, pomoć prilikom nabavke štampe i knjiga i plaćanja mjesečnih računa, posredovanje u obezbjeđivanju različitih vrsta usluga za održavanje stana i uređaja za domaćinstvo, nabavku ljekova i odvođenje na ljekarske preglede.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018