Održana komemorativna sjednica povodom smrti Miodraga Miška Popovića
23.11.2022

Komemorativna sjednica povodom smrti legende crnogorskog rukometa Miodraga Miška Popovića, održana je danas, 23. novembra 2022. godine u sali Skupštine Prijestonice Cetinje, u organizaciji Rukometnog saveza Crne Gore,  Rukometnog kluba „Lovćen“ i Prijestonice Cetinje.

Komemorativnoj sjednici, koja je počela minutom ćutanja, prisustvovali su članovi porodice, predstavnici lokalne vlasti, sportisti, kao i veliki broj građana.

Na komemoraciji prisutnima su se obratili gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković, predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda i predsjednik Rukometnog kluba „Lovćen“ Vido Đakonović.

„Cetinje će te pamtiti kao jednog od najvećih koji je živio i radio u ovom kamenu, sjećajući se tvog osmijeha, lijepe riječi, kritike i vrijednog i poštenog rada, a tvoja djela živjeće kroz svaki skok, šut ili gol tvojih učenika širom Crne Gore, Evrope i svijeta. Bio si i bićeš svojevrsni brend i legenda ovog grada, a legende nikada ne umiru“, naveo je u svom govoru gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković.

„Miško je oblikovao najmlađe rukometaše sa Cetinja, ali i drugih crnogorskih gradova. Iz njegove škole ponikli su mnogi rukometaši koji danas čine okosnicu nacionalnog tima. Zaslužan je ne samo za to što su mnogi danas napravili velike karijere, već što je možda i važnije – što su svi koji su bili njegovi učenici postali dobri ljudi i znali koje su to prave životne vrijednosti“, rekao je Petar Kapisoda.

Predsjednik Rukometnog kluba „Lovćen“ Vido Đakonović kazao je da nas je napustio otac cetinjskog i crnogorskog rukometa. „Njegove riječi, njegovo znanje, predani i uporni rad, red i disciplina, njegov jedinstveni i neponovljivi autoritet temelj su karijera svih vrhunskih rukometaša koji su ponikli u našem gradu, a znamo svi koliko ih je, pa i onih koji su bili i jesu najbolji na svijetu“, zaključio je Đakonović.

Miodrag Miško Popović preminuo je u ponedjeljak, 21. novembra 2022. godine i sahranjen je na Cetinju.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018