Na Cetinju dato 9500 vakcina
16.07.2021

U Prijestonici Cetinje od početka masovne imunizacije dato je gotovo 9500 vakcina, od čega je drugu dozu primila trećina punoljetnog stanovništva, saopšteno je nakon sjednice Operativnog štaba Prijestonice Cetinje za borbu protiv zarazne bolesti COVID-19.    

U prvih 15 dana jula na Cetinju je registrovano osam inficiranih koronavirusom, dok se sedan osoba oporavilo. U Kovid ambulanti Doma zdravlja od 1. do 15. jula obavljen je 231 pregled. Testirano je 216 osoba od kojih je njih devet bilo pozitivno na koronavirus. Hospitalizovana je jedna osoba. 

U prostorijama bivše stražarnice nastavljena je imunizacija. Dato je skoro 9500 doza vakcine od čega je obje doze primilo više od 4.500 građana ili 33% punoljetnog stanovništva. Skoro 5.000 vakcina dato je u prvoj dozi.

Sve službe Opšte bolnice „Danilo I“ funkcionišu uredno. U posljednjih  15 dana testirano je ukupno 145 uzoraka na koronavirus od kojih je jedan bio pozitivan.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje kontrolisali su u skladu sa ovlašćenjima i raspoloživim resursima poštovanje mjera Ministarstva zdravlja u cilju suzbijanja širenja koronavirusa. Tržišna inspekcija obavila je 23 inspekcijska pregleda, a Inspekcija rada devet. 

Inspektor za turizam i ugostiteljstvo Komunalne policije Prijestonice Cetinje izvršio je 31 inspekcijski nadzor u ugostiteljskim objektima na gradskom i na području Lovćena - Ivanova korita, Jezerski vrh, Žanjev do i Njeguši. Komunalna policija upozorila je 25 osoba na obavezu poštovanja mjera Ministarstva zdravlja.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018