Zastave na pola koplja i u Prijestonici Cetinje
22.03.2021

U Prijestonici Cetinje zastave su danas na pola koplja kao znak podrške prijedlogu da se 22. mart proglasi za dan žalosti u Crnoj Gori, kao i inicijativi predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da se ovaj datum obilježava kao Dan nacionalnog sjećanja na preminule od posljedica koronavirusa.

„Naši voljeni roditelji, braća i sestre, rođaci, prijatelji, komšije i poznanici koje smo izgubili zaslužuju bar jedan dan sjećanja, jer su sa nama gradili živote i nas kao ličnosti, pružali nesebično ljubav i utjehu, donosili radost i smijeh. Ne smijemo ostati nijemi i distancirani na činjenicu da su mnogi od njih preminuli sami u bolnici, daleko od porodice i bez posljednjeg zbogom. Da su sahranjeni bez obreda i u najkraćem roku. Istinski vjerujemo da im pripada dan sjećanja, ali i nama - njihovim porodicama koje uče da žive bez svojih najdražih. Neka im je vječna slava. Mir dušama njihovim“, poručio je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan.

Zastave na pola koplja istaknute su na zgradi Prijestonice Cetinje, kao i na objektima javnih službi, preduzeća i ustanova čiji je Prijestonica osnivač, na Orlovom kršu, kružnom toku na ulazu u grad i na obelisku na Bajicama. Lokalni javni emiter Radio televizija Cetinje prilagodio je program danu žalosti.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018