U Prijestonici sjutra Dan žalosti
15.03.2021

Prijestonica Cetinje proglasiće sjutra Dan žalosti zbog alarmantne epidemiološke situacije u gradu i činjenice da je za prvih 14 dana marta preminulo 10 osoba, saopšteno je iz Operativnog štaba Prijestonice Cetinje za borbu protiv zarazne bolesti COVID-19.  Od početka pandemije na Cetinju je preminulo 57 osoba, a više od 2800 je bilo zaraženo koronavirusom.

Od 1. do 14. marta registrovana su 294 oboljela od COVID-19, dok se oporavila 251 osoba. U martu je na Cetinju prosječno dnevno obolijevala 21 osoba od COVID-19, što je za trećinu više nego u februaru, kada je stopa dnevnog obolijevanja bila 16 osoba.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Cetinje u toku prošle godine pregledano je 6.866 osoba, a za dva ipo mjeseca ove godine čak 5.028 pacijenata.  U toj zdravstvenoj ustanovi podržavaju aktivnosti Operativnog štaba na suzbijanju širenja epidemije i pooštravanje mjera, ali i upozoravaju da su na izmaku snaga, jer već godinu rade nesmanjenim intenzitetom. Veliki pritisak pacijenata je i na Opštu bolnicu „Danilo I“, pogotovo iz primorskih opština. Ova ustanova je na zahtjev nacionalnih medicinskih vlasti povećala broj kovid postelja na 32.    

Na sjednici Opštinskog štaba odlučeno je da se svako nepoštovanje mjera restriktivno sankcioniše, zbog čega će ubuduće timovi Komunalne policije, Odjeljenja bezbjednosti Cetinje i Uprave za inspekcijske poslove zajedno obavljati inspekcijske kontrole u toku cijelog dana.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su u dva tima od 5. do 15. marta kontrolisali poštovanje propisanih mjera. Kontrolisano je 1.186 osoba, a u samoizolaciji čak njih 335. Kontrolisan je  61 objekat i podnijeta su dva prekršajna naloga zbog nenošenja maske na javnom mjestu.

Službenici Odeljenja bezbjednosti Cetinje podnijeli su i tri krivične prijave, od kojih se jedna odnosi na vlasnika jednog ugostiteljskog objekta koji je zatečen da radi, a ostale na dvije osobe koje nijesu poštovale mjeru zabrane izlaska iz stambenog prostora od 21 do 5  časova. Tržišna inspekcija je obavila 54 kontrole, a inspekcija rada 25.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018