Pogoršana epidemiološka situacija na Cetinju
11.03.2021

Epidemiološka situacija na Cetinju u martu dodatno je pogoršana, jer je za prvih deset dana u Prijestonici preminulo sedam osoba, a čak 204 su oboljele od Covid-19, saopšteno je iz Operativnog štaba Prijestonice Cetinje za borbu protiv zarazne bolesti COVID-19.

Iz Prijestonice apeluju na građane i privredne subjekte da se striktno pridržavaju propisanih mjera i da još jednom pokažu odgovornost prvo prema sebi, a potom i prema svima u čijem su okruženju.

Zaštita javnog zdravlja i svakog pojedinačnog života, kao jedinstvene i nenadoknadive vrijednosti, jeste i mora biti najveći prioritet svih. U tom smislu Operativni štab preporučio je obrazovnim ustanovama zatvaranje školskih sportskih poligona na otvorenom. Ova preporuka se odnosi i na zatvaranje sportskih  poligona kod Gimnazije i u naselju Kongo.

Zbog složene epidemiološke situacije zabranjen je pristup gradskim parkovima, kao mjestima potencijalnog okupljanja većeg broja građana, pa su od danas zaključane sve kapije na Njegoševom parku.

U skladu sa preporukama nacionalnih zdravstvenih vlasti zabranjeni su treninzi sportista (sportista amatera i sportista rekreativaca), kao i sportska takmičenja i turniri u manjim zatvorenim objektima (balon sale  i slično) osim za profesionalne sportiste uz poštovanje svih propisanih mjera.

Službenici Komunalne policije u saradnji sa predstavnicima Uprave za inspekcijske poslove svakodnevno kontrolišu maloprodajne objekte kojima je dozvoljen rad. U saradnji sa Odjeljenjem bezbjednosti Cetinje kontrolišu se i ugostiteljski objekti kojima je mjerama nadležnih zdravstvnih vlasti privremeno obustavljen rad.

Prilikom kontrole jednog ugostiteljskog objekta u njemu je zatečeno sedam osoba, koje su privedene u prostorije OB Cetinje i od kojih su prikupljene informacije koje su dostavljene Osnovnom državnim tužilaštvu Cetinje, koje će se naknadno izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji djela.

Službenici OB Cetinje su od početka mjeseca protiv jedne osobe podnijeli krivičnu prijavu zbog kršenja mjere samoizolacije, a u saradnji sa Turističkom inspekcijom i Komunalnom policijom Prijestonice Cetinje obavili su do sada ukupno  1410 kontrola.

Iz Operativnog štaba najavljeno je i da će od danas Komunalna policija procesuirati građane koji ne nose zaštitne maske i ne pridržavaju se propisane fizičke distance.  

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018