U januaru 425 inficiranih i 590 oporavljenih
01.02.2021

U Prijestonici Cetinje u januaru je 425 osoba bilo inficirano koronavirusom. U istom mjesecu oporavilo se 590 osoba, dok je pet preminulo.

Iz Operativnog štaba Prijestonice Cetinje za borbu protiv zarazne bolesti COVID-19 saopšteno je da je u Covid ambulanti Doma zdravlja Cetinje od 28. decembra 2020. do 1. februara 2021. pregledano 1.147 osoba. U istom periodu na koronavirus testirane su 934 osobe, od kojih je njih 280 bilo pozitivno.   

Od početka godine na Internom Covid odjeljenju Opšte bolnice „Danilo I“ testirano je 50 pacijenata, od kojih je osam bilo pozitivno. Na liječenje su primljena ukupno 32 pacijenta, a preminula su dva.

Na današnji dan na liječenju u Covid odjeljenju nalazi se 19 pacijenata,  jedan je na respiratoru, troje na kiseoniku sa visokim protoku, a pet bez kiseonika. Tri pacijenta se nalaze na NIV, a sedam pacijenata na kiseoniku sa niskim protokom. Oporavljeno je 11 pacijenata.

Na Pedijatriji Opšte bolnice „Danilo I“ su u toku januara testirana 32 pacijenta, od kojih je pet bilo pozitivno. Na odjeljenju Hirurgije od 26 testiranih pacijenata troje je bilo pozitivno, dok je odjeljenju Ginekologije testirano 17 pacijenata. U Covid odjeljenju, tokom prošle godine, testirano je 387 pacijenata, od kojih je 61 pacijent bio pozitivan na korona virus. Na ovom odjeljenju u toku 2020. godine liječeno 97 pacijenata, a preminulo je njih 16.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje u januaru su kontrolisali 337 osoba u samoizolaciji. Oni su prilikom kontrole saobraćaja zatekli dvije osobe u kršenju mjera Instituta za javno zdravlje, pa će protiv njih u redovnom postupku biti podnijeta krivična prijava zbog nepostupanja po zdravstvenim  propisima za suzbijanje zarazne bolesti.

U saradnji sa Komunalnom policijom i Turističkom inspekcijom, službenici OB Cetinje, kontrolisali su 29 ugostiteljskih objekata, gdje nijesu zatečene nepravilnosti.

Komunalna policija Prijestonice Cetinje u januaru izvršila je 40 inspekcijskih nadzora u ugostiteljskim objektima i konstatovala da zaposleni i odgovorna lica poštuju propisanu mjeru obaveznog nošenja zaštitnih maski, da su postavljene pregrade od pleksiglasa, sredstva za dezinfekciju, određena mjesta za odlaganje korišćenih sredstava za dezinfekciju ruku, kao i da su na ulaznim vratima istaknute propisane mjere i ime odgovornog lica za njihovo sprovođenje.

U Komunalnoj policiji ocjenjuju i da građani na otvorenom slabo poštuju mjeru obaveznog nošenja zaštitnih maski, zbog čega su preventivno upozorili 255 građana. U istom periodu Tržišna inspekcija obavila je 30 kontrola, a Inspekcija rada tri kontrole.  

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018