Uručena priznanja najboljima u sportu za 2020. godinu
29.01.2021

Višestruki prvak Crne Gore i reprezentativac Nikola Prlja, iz Kik boks kluba „Lovćen“, najbolji je sportista Prijestonice Cetinje za 2020. godinu, dok je najbolji mladi sportista Darko Pejović iz Rukometnog kluba „Lovćen“.

Na ceremoniji dodjele priznanja najboljima u sportu u Prijestonici za 2020. godinu, Rukometni klub „Lovćen“ proglašen je najbolju sportsku organizaciju, a njegovi Duško Milić i Ratko Marković za najboljeg trenera, odnosno za najboljeg sportskog radnika Cetinja u prošloj godini.

Odluku o nagrađenima donijela je petočlana komisija, koja je odlučila i da je stonoteniser Filip Radović najbolji profesionalni sportista u inostranstvu, dok je Zoran Roganović najbolji profesionalni trener u inostranstvu.

U kategoriji najperspektivniji mladi sportista u 2020. godini dodijeljeno je pet priznanja i to Eleni Kršić i Sergeju Martinoviću iz Atletskog kluba “Lovćen“, Igoru Mrvaljeviću iz Rukometnog kluba „Lovćen“, Uni Špadijer iz Džudo kluba “Crnogorac“ i Pavlu Vušuroviću iz Kik boks kluba „Lovćen“.

Za doprinos razvoju amaterskog sporta nagrađeni su prvak Crne Gore u bodibildingu Aleksandar Rakočević, reprezentativac Crne Gore u kik boksu Ilija Perović i  predsjednik Sportsko-planinarskog kluba “Soko”  Dušan Kaluđerović.

Čestitajući nagrađenima, gradonačelnik Aleksandar Kašćelan kazao je da se prethodna godina, koja je bila izazovna u svim sferama života, odrazila i na sport i na organizaciju sportskih manifestacija, ali i na pripreme i takmičenja.

„Godina za nama bila je i finansijski teška kako za profesionalne, tako i za amaterske klubove. Bez obzira na loše okolnosti u kojima se našao svjetski, nacionalni i sport u lokalnim sredinama, i u 2020. godini cetinjski sportisti ostvarili su rezultate vrijedne poštovanja“, rekao je on.

Kašćelan je posebno izdvojio uspjehe mladih sportista jer su oni, kako je kazao, budućnost ne samo cetinjskog, nego i crnogorskog sporta.

„Ohrabrujem ih da nastave vrijedno da treniraju, da rade na sebi i svom obrazovanju, da se ugledaju na starije kolege, jer vjerujem da je to jedini put do uspjeha. Uostalom to svojim primjerom pokazuju brojne generacije cetinjskih sportista koji su ostvarivali nacionalne i svjetske uspjehe trenirajući često u skromnim uslovima, ali uvijek ostavljajući srce na terenu s ubjeđenjem da čine dobro svome klubu, gradu i državi“, naveo je gradonačelnik.  

On je kazao da je sportska istorija Cetinja „jedan je on najljepših i najdragocjenijih motiva u čitanci kulturno-istorijskog nasljeđa Crne Gore“, koja se uspjesima danas nagrađenih dodatno unapređuje.

„Zato je obaveza svih nas – sportista, klubova, lokalne uprave, škola, medija da koliko možemo čuvamo to nasljeđe i jednako tome, svako u svom domenu, doprinosimo“, rekao je Kašćelan.

On je dodao da dobra saradnja sa sportskim klubovima ostaje visoko na listi prioriteta lokalne uprave.

„Čestitam dobitnicima nagrada, ali i svim klubovima i sportistima koji su u toku 2020. godine svojim uspjesima i rezultatima u zemlji i inostranstvu promovisali naš grad i našu državu Crnu Goru“, kazao je gradonačelnik Kašćelan.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018