Gradonačelnik obišao Rijeku Crnojevića, Dodoše i Žabljak Crnojevića
11.01.2021

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan obišao je danas sa predstavnicima Crvenog krsta Cetinja i Službe zaštite i spašavanja mjesne zajednice Rijeka Crnojevića, Dodoši i Žabljak Crnojevića, gdje je zabilježen rast vodostaja uslijed obimnih kišnih padavina.

„U ovim mjesnim zajednicama povećan je nivo vode, koja je ušla i u pojedine pomoćne objekte, ali situacija, kako tvrde mještani, nije zabrinjavajuća. Na vrijeme su, na sigurno, premjestili poljoprivredne mašine, automobile i stoku. Prema raspoloživim podacima, ne očekuje se dalji rast vodostaja, jer je najavljena stabilizacija vremenskih prilika“, kazao je gradonačelnik. 

On je rekao da bi već danas mještanima Žabljaka Crnojevića trebalo da bude isporučena flaširana voda za piće, koju su tražili, jer uslijed zamućenja tamošnjih izvora voda nije za piće.

Kašćelan je kazao da su mještanima na raspolaganju u svakom trenutku pripadnici Službe zaštite i spašavanja i opštinska Organizacija Crvenog Krsta, dodajući da je lokalna uprava prethodnih dana bila u stalnoj komunikaciji sa mjesnim zajednicama kako bi se reagovalo pravovremeno ukoliko se ukaže potreba.

Aktivnosti lokalnih službi koordinirane su i u saradnji sa Direktoratom za vanredne situacije. 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018