Saopštenje za javnost Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje
26.10.2020

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje razmatrao je danas, na elektronskoj sjednici,  epidemiološku situaciju u gradu u svijetlu poštovanja mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela i Instituta za javno zdravlje, ali i činjenice da se nalazi čekaju za još 152 testirane osobe.

Kovid timovi Doma zdravlja Cetinje su od 19. do 25. oktobra testirali 175 osoba, od čega su njih 23 bile negativne, dok se za ostale čekaju rezultati. Kovid ambulanta obavila je ukupno 253 pregleda u toku prethodne sedmice.

Zajednički inspekcijski tim, kojeg čine službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, Uprave za inspekcijske poslove i Komunalne policije, izvršio je kontrolu i obilazak 12 trgovinskih i 72  ugostiteljska objekta, kao i kontrolu 206 lica u samoizolaciji.

Zbog nepoštovanja mjere samoizolacije podnesene su tri krivične prijave i izdato jedno upozorenje. 

Ocijenjeno je da su građani i privredna preduzeća u visokom stepenu poštovali preporučene mjere, te da bi ukoliko ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije do kraja sedmice mogla biti otvorena gradska pijaca.

Saopšteno je i da će biti nastavljena preventivna dezinfekcija pojedinih javnih površina u skladu sa procjenom Opštinskog tima i vremenskim uslovima.

Opštinski tim pozvao je građane da prijavljuju kršenja privremenih mjera NKT i Instituta za javno zdravlje pozivom na broj Operativnog centra Komunalne policije 067 610 593.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018