Počela sanacija i rekonstrukcija puteva u Riječkoj nahiji
12.06.2020

Prijestonica Cetinje započela je rekonstrukciju i sanaciju lokalnih i nekategorisanih puteva u Riječkoj nahiji, vrijednu gotovo 550 hiljada eura.  

U Vrelima Uganjskim u toku je sanacija dva puta ukupne dužine oko kilometar, dok bi sjutra mašine Bemax-a trebalo da započnu sanaciju i rekonstrukciju 1,2 kilometra lokalnog puta u selu Pačarađe. Postojeći put biće proširen sa 2,2 na tri metra, tamponiran i asfaltiran.

Po završetku ovih radova mehanizacija Bemax-a biće preseljena u selo Kokorin-Prekornica, gdje će 2,2 kilometra puta biti sanirano i asfaltirano, a odmah potom u selo Začir-Dubova, gdje je planirano asfaltiranje tri kilometra puta.  

Osim ovih, u Riječkoj nahiji planirana je rekonstrukcija i sanacija puteva u selima Bobija, Mracelje, Kosijeri, Markov Do i Ceklin, potom lokalnih puteva Dodoši – Rvaši, Drušići – Prevlaka i Začir – Dubova, kao i sanacija udarnih rupa u selima Bokovo i Peleši, te potpornih zidova u selima Začir, Kosijeri i Lipa Dobrska.

Prijestonica Cetinje je u posljednje dvije godine rekonstruisala i sanirala oko 50 kilometara seoskih puteva.

Na gradskom području pri kraju je horizontalno obilježavanje ulica Vuka Mićunovića i Novice Cerovića, koje su početkom mjeseca presvučene novim asfaltom.

Svi radovi dio su projekta „Unapređenje gradskih, lokalnih i nekategorisanih puteva Prijestonice Cetinje“, koji se realizuje u okviru Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. godinu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018