Aktuelnosti iz prijestonice
subota, 23 septembar 2017 22:52

Program Dana evropske baštine

Crna Gora će i ove godine obilježiti Dane evropske baštine koji se organizuju na temu “Kulturna i prirodna baština: pejzaž mogućnosti”. Naglasak je stavljen na vrijednostima kulturne baštine čije se inspirativno polazište nalazi u prirodi.

Prijestonica Cetinje, Nacionalna biblioteka „Đurđe Crnojević“ i Zajednica Italijana u Crnoj Gori ponovo organizuju besplatni kurs italijanskog jezika za građane Cetinja.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i predsjednik Sindikata Uprave policije Mladen Šuškavčević potpisali su danas na Cetinju ugovor o prenosu prava svojine na urbanističkoj parceli bez naknade, kojim će započeti aktivnosti na izgradnji stambene zgrade za potrebe zaposlenih u ovom državnom organu.

Godišnji program razvoja Prijestonice Cetinje predstavlja dokument u kome su sadržani ključni projekti koji će obezbijediti punu valorizaciju potencijala Cetinja. Riječ je o programskom sadržaju izuzetnog značaja, koji unapređuje način planiranja razvojnih programa našeg grada i submira projekte koj treba da doprinesu ekonomskom i sveukupnom rastu i razvoju Prijestonice u narednoj godini – kazao je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, učestvujući u javnoj raspravi o Nacrtu programa razvoja Prijestonice za 2018. godinu, koja je danas održana u skupštinskoj sali.

Prva Međunarodna biciklistička trka Grand Prix “Lovćen 2017” vožena je danas na relaciji Cetinje – Lovćen, čime je u crnogorskoj prijestonici počelo obilježavanje Evropske nedjelje mobilnosti.

petak, 15 septembar 2017 18:25

Izvršeno čišćenje zemljišta oko Ponora

Nadležne službe Prijestonice Cetinje odmah nakon saznanja o ekološkom akcidentu koji se dogodio na lokaciji Ponor na Cetinju, na kojoj se izlila veća količina naftnog derivata – pretpostavlja se mazuta, pokrenule su mjere i aktivnosti za sanaciju postojećeg zagađenja u cilju snižavanja koncentracije zagađujućih materija do nivoa koji ne predstavlja opasnost po životnu sredinu.

Nakon poziva građana da se na lokaciji Ponor na Cetinju izlila veća količina mazuta, nadležne službe Prijestonice odmah su izašle su na teren i pokrenule aktivnosti u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja. Tim povodom, Prijestonica Cetinje obraća je javnosti sledećim saopštenjem:

utorak, 12 septembar 2017 23:02

Rekordna posjeta turista na Cetinju

U prvih osam mjeseci ove godine broj turističkih dolazaka u crnogorsku prijestonicu povećan je za 20, a broj noćenja za 3 odsto u odnosu na isti period prošle godine, što predstavlja rekordnu posjetu Cetinju od kada se vodi precizna evidencija. Turistička organizacija Prijestonice Cetinje očekuje rast i u narednim mjesecima.

Strana 1 od 164