utorak, 04 jul 2017 14:53

Susret Bogdanovića i Altuna: TIKA na Cetinju realizuje do sada najveću donaciju u Crnoj Gori

Gradonačelnik Prijestonice, Aleksandar Bogdanović, razgovarao je danas na Cetinju sa koordinatorom turske Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju u Crnoj Gori (TIKA), Ahmetom Altunom.

Gradonačelnik Bogdanović je čestitao Altunu desetogodišnjicu uspješnog rada Agencije u Crnoj Gori, koja je za to vrijeme realizovala više od 270 projekata, vrijednih oko 15 miliona eura. Tika je na Cetinju u minulom vremenu finansirala niz projekata iz oblasti obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede, kao i na poljima socijalne, kulturne i upravljačke aktivnosti.

Bogdanović i Altun su izrazili zadovoljstvo što će TIKA, upravo na Cetinju, realizovati najveću donaciju do sada u Crnoj Gori. Donacija u vrijednosti od oko 4 miliona eura biće upotrijebljena za projekat izgradnje Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju.

Gradonačelnik Prijestonice, Aleksandar Bogdanović, zahvalio se koordinatoru Agencije TIKA u Crnoj Gori, Ahmetu Altunu na podršci koju pruža projektima u crnogorskoj prijestonici. On je posebno naglasio aktivnosti Prijestonice u dijelu međunarodne saradnje, zahvaljujući kojoj je Prijestonica Cetinje, u prethodne četiri godine, ostvarila donacije od preko 20 miliona eura.