četvrtak, 06 april 2017 12:05

Gradonačelnik Bogdanović obišao radove na objektu Biznis inkubatora i Inovativnog centra

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović obišao je danas radove na adaptaciji objekta za potrebe uspostavljanja Biznis inkubatora na prostoru nekadašnje fabrike „Košuta“.

Tokom današnjeg obilaska radova, gradonačelnik Bogdanović informisan je o aktuelnim radovima na adaptaciji objekta, koji se realizuje uz podršku Vlade Crne Gore i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Crnoj Gori (UNDP), a čija vrijednost iznosi više od 500 hiljada eura.

Kako je tokom današnjeg događaja saopšteno, projektom je planirano izvođenje fasaderskih radova, zamjena kompletne bravarije, te sanacija krova u vidu demontaže starog i montaže novog u vidu krovnih termičkih panela na novoj čeličnoj podkontrukciji. Do sada je završena demontaža krova i postojeće bravarije, pri čemu će narednih dana uslijediti fasaderski radovi.


Tom prilikom, gradonačelnik Bogdanović istakao je da je riječ o izuzetno vrijednom projektu koji će biti ključni impuls razvoju preduzetništva.

- Ideja Biznis inkubatora i inovacionog centra zasnovana je na konceptu zelene gradnje i upotrebe modernih tehnologija koje će osigurati samoodrživost i niske troškove funkcionisanja svih njegovih korisnika.

Riječ je o izuzetno važnom projektu, vrijednom preko pola miliona eura, koji treba da bude ključni impuls razvoju preduzetništva, mikro i malog biznisa– kako u oblasti usluga, tako i u proizvodnom segmentu.

Biznis inkubator i Inovativni centar će našim sugrađanima ponuditi potpuno besplatno sve one sadržaje koji su im potrebni za pokretanje i rane faze start up biznis, ali i brojne edukativne sadržaje koji će im omogućiti kvalitetniji razvoj ideje i upravljanje svojim biznisom – naglasio je Bogdanović.

Podsjetimo, Prijestonica Cetinje uspostavila je poslovnu zonu na prostoru nekadašnje fabrike „Košuta“ u okviru koje će četiri cetinjska privrednika uspostaviti privredne sadržaje, dok će Prijestonica Cetinje uspostaviti Biznis centar i Inovativni centar.

 

Prilog RTV Cetinje dostupan je na linku:  https://www.youtube.com/watch?v=Dj06qiR3CYs