Gradonačelnik Bogdanović razgovarao sa građanima
07.04.2018
Gradonačelnik Bogdanović razgovarao sa građanima
 

U Prijestonici Cetinje danas je upriličen susret gradonačelnika Aleksandra Bogdanovića sa građanima. Tokom događaja, koji je trajao gotovo tri sata, razmijenjena su mišljenja i ideje o djelovanju gradske uprave, aktuelnim problemima u funkcionisanju grada, uz čitav niz prijedloga građana, koji su se odnosili na dalje aktivnosti i buduće projekte.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Bogdanović istakao je kako je novi segment komunikacije prevashodno uveden u cilju što većeg učešća građana u procesu donošenja odluka.

Prisutni građani najveće interesovanje iskazali su za aktuelne projekte i aktivnosti Prijestonice Cetinje. Otud, više riječi bilo je o kružnom toku na ulazu u grad, rekonstrukciji Njegoševe ulice, uspostavljanju višenamjenskog kompleksa MACCOC, aktivnostima na otvaranju novih radnih mjesta, gradnji Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, pripremama za raspisivanje tendera za izbor izvođača radova u projektu gradnje žičare Kotor – Lovćen – Cetinje, te brojnim drugim tekućim aktuelnostima iz rada gradske uprave.

Tokom današnjeg susreta, građani su predočili niz ideja i inicijativa vezanih za unaprijeđenje komunalne insfrastrukture, te za sferu saobraćaja.

Prijedlozi građana, između ostalog, odnosili su se na dalje aktivnosti u pravcu uređenja ulica na gradskom području, pitanje parking prostora, saobraćajnu signalizaciju, sportsku infrastrukturu, zelene površine, te rješavanje pitanja autobuske stanice, gradske tržnice, odnosno sanaciju pojedinih objekata u istorijskom jezgru grada.

U fokusu su bile i teme iz sfere zapošljavanja, ali i urbanizma, kulture i obrazovanja. Takođe, pitanja i sugestije više građana ticali su se gradske vodovodne i kanalizacione mreže.

Tokom sastanka, ocijenjeno je kako dosadašnje aktivnosti gradske uprave ohrabruju, a s obzirom da su događaju prisustvovali i stanovnici ruralnog područja, razmatrane su mogućnosti u pravcu daljeg razvoja tog dijela teritorije Prijestonice Cetinje.

Gradonačelnik Bogdanović istakao je kako su građani, tokom tročasovnog sastanka, predočili čitav niz inicijativa i prijedloga, koje će organi lokalne uprave razmotriti već predstojećih dana.

Iskazujući zahvalnost građanima na prisustvu i brojnim sugestijama, on je dodao i kako je razmjena mišljenja i ideja bila upravo ključni cilj uspostavljanja segmenta „kafa sa građanima“, koji će biti realizovan na sedmičnom nivou.

Svi građani Cetinja, zainteresovani za učešće u pomenutom vidu komunikacije sa gradskom upravom, svoje prijave mogu podnijeti putem e-maila online@cetinje.me i telefona 041 231 755.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018