Počela konzervatorska istraživanja Grand hotela „Lokanda“
03.07.2024

Prijestonica Cetinje započela je konzervatorska istraživanja Grand hotela „Lokanda“ koja predstavljaju rezultat sprovedenih aktivnosti u prethodnom periodu, nakon čega će uslijediti i tenderski postupak za izbor privatnog partnera i dodjelu ugovora o javno-privatnom partnerstvu prema Zakonu o javno privatnom partnerstvu.

 

Konzervatorska istraživanja u skladu sa važećim propisima su i osnov za izradu projektne dokumentacije za izgradnju (obnovu) ovog kulturnog dobra koje je do rušenja u novembru 1979. godine predstavljalo jedan od značajnijih objekata u istorijskom jezgru Cetinja.

 

Rušenje hotela, teško oštećenog u katastrofalnom zemljotresu 1979. godine, sprovedeno je u nadzemnom korpusu objekta dok je podrumski dio zatrpan  u zatečenom  stanju.

 

Istraživanjem podrumskog dijela utvrdiće se precizni podaci o gabaritu objekta, položaju vertikalnih komunikacija, načinu zidanja i drugi podaci koji su od značaja za izradu projektne dokumentacije.

 

Podsjetimo, Prijestonica Cetinje već dvije godine intenzivno radi na projektu izgradnje (obnove) hotela „Lokanda” sa parternim uređenjem Trga umjetnika (Studentski trg) i izgradnjom podzemne garaže sa dvije etaže.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018