Crnogorsko kulturno-prosvjetno društvo “Princeza Ksenija” u posjeti Prijestonici Cetinje
02.07.2024

Zamjenik gradonačelnika Prijestonice Cetinje Marko Brnović upriličio je danas prijem za članove Crnogorskog kulturno-prosvjetnog društva “Princeza Ksenija” i učenike iz Lovćenca.

 

Posjeta Prijestonici dogovorena je kao nagrada za nastavnike i pobjednike „Pokrajinske smotre recitatora na crnogorskom jeziku“, čiji je cilj očuvanje jezičkog identiteta crnogorske zajednice u Vojvodini.

 

Zamjenik gradonačelnika poželio je gostima dobrodošlicu i zahvalio na promociji crnogorske kulture, jezika i tradicije, ističući da nemjerljiv doprinos očuvanju crnogorskog identiteta daju upravo aktivnosti dijaspore.

 

Tokom razgovora, gosti su upoznali zamjenika gradonačelnika sa aktivnostima i projektima koje realizuje Crnogorski kulturni centar, i pozvali delegaciju Prijestonice Cetinje da u narednom periodu posjeti Lovćenac. Predložili su i organizaciju „Dana Lovćenca“ na Cetinju.

 

Prijemu su prisustvovali sekretarka Sekretarijata za obrazovanje, sport i mlade Jelena Milić, direktor Pokrajinske smotre Nenad Stevović, nastavnice Dušanka Papović i Daliborka Milović, član žirija Jana Krivokapić i pobjednici smotre Dunja Ivanović, Miljan Đurović i Dunja Milović.

 

Gosti iz Lovćenca će u toku boravka na Cetinju posjetiti i gradske muzeje, mauzolej na Lovćenu, nacionalne parkove kao i Fakultet za crnogorski jezik i književnost.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018