Delegacija iz Ukrajine u zvaničnoj posjeti Prijestonici Cetinje
28.06.2024

Zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Novović upriličila je prijem za delegaciju iz Ukrajine koja boravi u posjeti našem gradu u okviru studijske posjete Crnoj Gori. Delegaciju čine predstavnici ukrajinskih lokalnih vlasti.

 

Tokom prijema, zamjenica gradonačelnika izrazila je svoje zadovoljstvo povodom posjete i istakla značaj međunarodne saradnje za razvoj i unapređenje naših gradova.

 

"Prijestonica Cetinje je počastvovana vašom posjetom koja nam omogućava da razmijenimo iskustva, unaprijedimo međusobne odnose i zajednički radimo na projektima od obostranog interesa”, kazala je Novović.

 

Na sastanku je bilo riječi o funkcionisanju Prijestonice, pravnom i institucionalnom okviru, otvorenoj upravi i saradnji sa građanima, procesu donošenja odluka i mehanizmima za učešće građana, kao i opštinskim preduzećima.

 

Delegacija iz Ukrajine iskazala je zahvalnost na srdačnom prijemu i gostoprimstvu. Tokom razgovora, diskutovano je o mogućnostima za buduću saradnju u oblastima kulture, obrazovanja, privrede i turizma. Ukrajinski predstavnici su pokazali veliko interesovanje za naše kulturno nasljeđe i turističke potencijale.

 

Prijemu su prisustvovali sekretar Sekretarijata za finansije i ekonomski razvoj Savo Borozan, Sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Aleksandra Dapčević i direktorica Centra za informacioni sistem Nada Roganović.

 

Tokom boravka na Cetinju, delegacija iz Ukrajine sastala se i sa predsjednicom Skupštine i odbornicima lokalnog parlamenta, kao i sa organizatorima protestne šetnje podrške Ukrajini.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018