Čestitka gradonačelnika Nikole Đuraškovića povodom Kurban-bajrama
15.06.2024

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković uputio je čestitku povodom Kurban-bajrama svim vjernicima islamske vjeroispovijesti:

“Povodom jednog od najvećih i najradosnijih praznika u Islamu Kurban-bajrama, u ime Prijestonice Cetinje i u svoje lično ime upućujem srdačne čestitke svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, sa željom da praznične dane proslavite u lijepom raspoloženju, zdravlju i ličnoj i porodičnoj sreći.

Vrijednosti koje ovaj praznik simbolizuje - zajedništvo, požrtvovnost i briga za druge, a koje naše Cetinje vjekovima baštini, čine okosnicu društvenog napretka i trebaju biti ugrađene u svaki aspekt našeg svakodnevnog života. Kurban-bajram svojom plemenitom simbolikom podsjeća nas i na bogatstvo različitosti i ljepotu skladnog života, koji su ključni elementi multivjerskog i građanskog društva, čije temelje stalno treba da osnažujemo kako bismo osigurali harmoniju među svim njegovim članovima.

Uz želju da nam uzvišene vrijednosti Kurban-bajrama budu svjetionik u svakodnevnim izazovima i podstrek za izgradnju boljeg društva, još jednom svim vjernicima čestitam praznik.

Bajram šerif mubarek olsun.”

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018