Gradonačelnik Đurašković primio delegaciju Grupe prijateljstva Nacionalnog savjeta Austrije sa Crnom Gorom
14.06.2024

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković razgovarao je danas sa delegacijom Grupe prijateljstva Nacionalnog savjeta Austrije sa Crnom Gorom.

Na sastanku je istaknuta važnost kontinuiranog dijaloga i saradnje između Crne Gore i Austrije i naglašeno da susreti poput ovoga doprinose boljem razumijevanju i jačanju prijateljskih veza između dvije zemlje.

Gradonačelnik Đurašković iskazao je zadovoljstvo zbog prijema delegacije i upoznao ih sa bogatim kulturnim nasljeđem Cetinja, naglasivši njegovu posebnost kao istorijskog, kulturnog i duhovnog centra Crne Gore. Pored kulturno-istorijskog aspekta, on je gostima predstavio aktuelne infrastrukturne projekte na Cetinju, uključujući projekte izgradnje hotela „Lokanda“ i nastavka izgradnje žičare „Kotor-Lovćen-Cetinje“, kao i njihov značaj za valorizaciju potencijala Prijestonice i ekonomski razvoj grada.

Predsjednik Grupe prijateljstva Nacionalnog savjeta Austrije sa Crnom Gorom Maximilian Köllner zahvalio se gradonačelniku na organizovanom susretu i pohvalio napore lokalne uprave u pravcu razvoja održivog turizma i očuvanja bogate kulturne baštine Cetinja. Dodao je da je Crna Gora najambicioznija zemlja na Balkanu kada su u pitanju evropske integracije, te da joj Austrija na tom putu pruža snažnu podršku.

Sastanak je zaključen uz obostranu želju za nastavkom uspješne saradnje i realizacijom projekata koji će dodatno osnažiti veze između Crne Gore i Austrije na obostrano zadovoljstvo i korist.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Austrije u Crnoj Gori Karl Michael Müller, a u sastavu delegacije Nacionalnog savjeta Austrije bili su predsjednik Grupe prijateljstva Maximilian Köllner, članovi Josef Hechenberger, Katharina Kucharovits i Maximilian Linder, zamjenik šefice Odjeljenja za međunarodne odnose Lukas Mussi i saradnica predsjednika Köllnera Hannah Grandits.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018