Prijestonica donirala vrtiću opremu vrijednu 25.000 eura
07.06.2024

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković uručio je, na današnjoj završnoj priredbi, Javnoj predškolskoj ustanovi „Zagorka Ivanović“ donaciju vrijednu 25.000 eura. Riječ je o opremi za kuhinju u objektu u Jabučkoj ulici.

 

Oprema obuhvata električnu paro-konvekcijsku peć, električni kazan od 150 litara, električni kiper od 80 litara, ljuštilicu za krompir i 10 komada gastro posuda.

 

Podsjetimo, gradska uprava je u prethodnom periodu obezbijedila brojne donacije za JPU „Zagorka Ivanović“. Zamijenjen je krovni pokrivač i oluci na oba objekta vrtića, saniran kanalizacioni sistem i dio plafonskog gipsa i laminata u hodničkim prostorijama centralnog vrtića.

 

Takođe, Prijestonica je vrtiću donirala službeno vozilo, uredila postojeća igrališta, obezbijedila nabavku nedostajućeg mobilijara i sanirala ogradu oko vrtića.

 

U toku je i tender za adaptaciju kotlarnice čija je procijenjena vrijednost oko 50.000 eura.

 

Gradska uprava je od 1. januara ove godine preuzela refundaciju troškova za pohađanje vrtića. Zahvaljujući programu besplatnog vrtića, sva djeca Cetinja, jedina u Crnoj Gori, imaju pravo na besplatno predškolsko obrazovanje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018