Prijestonica Cetinje ugostila djecu i mlade iz pobratimskog grada Gaziantepa
16.05.2024

Prijestonica Cetinje je tokom prethodnih dana ponosno ugostila delegaciju iz pobratimskog grada Gaziantepa, koji je prošle godine bio pogođen razornim zemljotresima.
 

Delegacija, koju čini 18 djece i pet lidera, boravi u Prijestonici u okviru programa podrške djeci koja su tokom zemljotresa izgubila svoje najbliže, a program je dogovoren tokom boravka delegacije Prijestonice Cetinje u Gaziantepu u februaru tekuće godine.
 

Tokom boravka u Prijestonici Cetinje, mladi i djeca iz Gaziantepa imali su priliku da posjete sve kulturne znamenitosti Cetinja, naš speleološki dragulj Lipsku pećinu, kao i Nacionalne parkove Lovćen i Skadarsko jezero, gdje su im bile organizovane posjeta Avanturističkom parku Lovćen i vožnja jezerom.
 

Poseban trenutak za goste iz Turske bilo je druženje sa pripadnicima Službe zaštite i spašavanja i vođom spasilačkog tima koje je učestovao u akcijama spašavanja iz ruševina u februaru prethodne godine. I u Srednjoj stručnoj školi upriličen je srdačan doček za mlade i djecu, kako bi imali priliku da se upoznaju i druže sa učenicima ove škole, sklope nova prijateljstva i steknu uvid u obrazovni sistem Crne Gore.
 

Tokom druženja sa zamjenicom gradonačenika Prijestonice Ane Novović i predstavnicima gradske uprave Prijestonice Cetinje, djeca su iskazala zadovoljstvo i zahvalnost zbog gostoprimstva i raznovrsnih aktivnosti koje su organizovane za njih.
 

Ova posjeta je dodatno učvrstila veze između Prijestonice Cetinje i Gaziantepa, pokazujući solidarnost i prijateljstvo između dva grada. Prijestonica Cetinje ostaje posvećena pružanju pomoći i podrške našim prijateljima iz Gaziantepa, kao i daljoj saradnji i razmjeni između naših zajednica.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018