Gradonačelnik Đurašković u posjeti pobratimskom gradu Spoletu
11.05.2024

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković i potpredsjednik Skupštine Mirko Stanić sastali su se juče u Spoletu sa gradonačelnikom Andreom Sistijem i savjetnikom za kulturu u gradskoj upravi Spoleta Danilom Kjodetijem.

 

Do susreta na nivou gradonačelnika dolazi nakon 10 godina od posjete tadašnjeg gradonačelnika Spoleta Cetinju i 52 godine od sklapanja pobratimstva dva grada.

 

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj ali i o budućoj saradnji u oblastima kulture i turizma. Sagovornici su istakli da Spoleta i Cetinje, kao gradovi sa bogatom kulturnom i istorijskom baštinom, imaju izuzetno intenzivne odnose ali da postoji prostor za unapređenje saradnje.

 

Sastanku su prisustvovali i direktor KUD-a „Njegoš“ sa Cetinja Vasko Zuber i predsjednica Udruženja Italia-Montenegro „Regina Elena“ Danijela Đurđević sa saradnicima.

 

U okviru programa posjete realizovan je koncert KUD-a „Njegoš“ na gradskom trgu u Spoletu što je sastavni dio projekta "Putevima istorije i ljubavi" koji KUD „Njegoš“ realizuje uz podršku Ministarstva kulture i medija.

 

Prijestonica Cetinje i Grad Spoleto potpisali su sporazum o saradnji i bratimljenju početkom sedamdesetih godina prošlog vijeka. Riječ je o gradovima sličnih karakteristika, prevashodno kada je riječ o činjenici da i Cetinje i Spoleto predstavljaju važne kulturne, istorijske i duhovne centre. Oba grada raspolažu izuzetnim kulturnim nasljeđem.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018