Objavljen Javni poziv za raspodjelu sredstava programima iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja
09.05.2024

Prijestonica Cetinje objavila je Javni poziv za raspodjelu budžetskih sredstava namijenjenih na ime podrške programima iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

 

Pozivaju se poljoprivredni proizvođači i ostali subjekti koji se bave proizvodnjom i preradom hrane, na teritoriji Prijestonice Cetinje, a koji su registrovani do dana objavljivanja ovog poziva da dostave zahtjeve na poziv za raspodjelu sredstava koja su opredijeljena Budžetom Prijestonice Cetinje za 2024. godinu.

 

Shodno Programu mjera podsticaja za proizvodnju i pružanje usluga za 2024. godinu sredstva u iznosu od 60.000,00 € dodjeljuju se za:

 

1. Subvencije za nabavku sitne mehanizacije

2. Podrška investicijama za nabavku opreme u vodoprivredi

3. Podrška povrtarskoj i ratarskoj proizvodnji

4. Podrška vinogradarskoj i voćarskoj proizvodnji

5. Direktna podrška u stočarstvu

6. Direktna podrška u pčelarstvu

7. Podrška za preradu mlijeka na poljoprivrednim gazdinstvima

8. Podrška organskim proizvođačima

  

Sredstva podrške mogu koristiti fizička, pravna lica i preduzetnici registrovani za obavljanje poljoprivredne djelatnosti čija su gazdinstva registrovana i obavljaju poljoprivrednu proizvodnju na teritoriji Prijestonice Cetinje.

 

Zahtjev na Javni poziv poljoprivredni proizvođači podnose Komisiji za raspodjelu sredstava na ime podrške Programima iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, preko Građanskog Biroa Prijestonice Cetinje (kancelarija broj 2) u zapečaćenoj koverti sa naznakom ,, Podrška programima iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja”- mjera za koju se aplicira

  

Tekst Javnog poziva možete preuzeti na LINKU.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018