Prijestonica Cetinje i Atlantski savez Crne Gore obilježili 75 godina od osnivanja NATO-a
05.04.2024

Prijestonica Cetinje, u saradnji sa Atlantskim savezom Crne Gore, obilježila je 75 godina od osnivanja NATO-a, koji je kroz decenije postojanja bio stub bezbjednosti i stabilnosti.

Tim povodom, danas je Nacionalnom parku Lovćen uručena vrijedna donacija eko mobilijara koja se sastoji od klupa, stolova i korpi za otpatke koji su proizvedeni u Crnoj Gori od recikliranih materijala. Eko mobilijar doniran je kao simbol posvećenosti očuvanju prirode i podrške ekološkim inicijativama, a postavljen je kod Centra za posjetioce koji okuplja najviše izletnika.

Zamjenik gradonačelnika Prijestonice Cetinje Marko Brnović ovom prilikom naveo je da Crna Gora danas ponosno stoji kao članica NATO-a i slavi ovaj datum, čvrsto posvećena principima slobode, demokratije i mira koje nam pruža članstvo u ovoj organizaciji.

“Kroz svoju slavnu istoriju, Cetinje je bilo mjesto gdje su se rađale ključne odluke za našu zajednicu. I danas u izazovnim vremenima kada su na ispitu fundamentalni principi građanskog društva, Prijestonica Cetinje kao i uvijek stoji na braniku slobode, prava i časti Crne Gore i njenih građana jer je odbrana evropskih, građanskih i demokratskih vrijednosti naša stalna obaveza. Zato je posebno simbolično što danas obilježavamo 75 godina od osnivanja NATO-a upravo na Cetinju i na Lovćenu”, naveo je Brnović.

Dodao je da je, pored simboličnog obilježavanja ovog datuma i donacije eko mobilijara kao rezultata saradnje sa Altantskim savezom Crne Gore, Prijestonica Cetinje donirala Nacionalnom parku Lovćen i terensko motorno vozilo u cilju unapređenja uslova rada svih zaposlenih.

Povodom obilježavanja ovog značajnog datuma, na ulazu u Cetinje i širom grada postavljene su zastave Alijanse i Crne Gore.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018