Na Cetinju obilježen Dan studenata
04.04.2024

Povodom 4. aprila, Dana studenata, predstavnici Prijestonice Cetinje, UBNOR-a, Centra za kulturu, Fakulteta za crnogorski jezik i književnost i studenata, položili su vijence na  spomen obilježje Žarka Marinovića na mjesnom groblju u selu Očinići.  

 

Vijence su položili gradonačelnik Nikola Đurašković, potpredsjednik Skupštine Prijestonice Mirko Stanić, predsjednik Udruženja boraca NOR-a i antifašista Cetinja Borislav Pravilović, direktorica Centra za kulturu Prijestonice Cetinje Jelena Milošević, prodekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Milan Marković  i predstavnica studenata Sofija Lopičić.

 

Čestitajući Dan studenata, gradonačelnik Đurašković je kazao da današnji dan nosi sa sobom duboko sjećanje na hrabre mlade ljude poput Žarka Marinovića koji su se usudili da sanjaju o boljoj budućnosti i da se bore za nju.

 

„Biti student znači biti temelj akademske misli, kritičke svijesti i društvenog napretka, kako Prijestonice Cetinje, tako i cijele Crne Gore. Vi ste budućnost naše zajednice, stubovi znanja i nosioci promjena koje želimo vidjeti u društvu i zato biti student nosi sa sobom i odgovornost da mijenjate svijet oko sebe zarad napretka koji ćete osjetiti vi, ali i buduće generacije”, naveo je gradonačelnik u čestitki.

 

Istakao je da će Prijestonica Cetinje biti uvijek uz studente, kao oslonac i podrška u svim akademskim poduhvatima.

 

„I u narednom periodu nastavićemo da radimo na stvaranju još boljih uslova za vaše obrazovanje, uvjereni da je ulaganje u mlade ljude investicija u prosperitet cijele zajednice. Neka današnji dan bude podsticaj da nikada ne zaboravimo moć riječi, zajedništva i istrajnosti, ali i podsjetnik na snagu ideja koje su još davne 1936. godine označile 04. april kao Dan studenata. Uz želje da nas te ideje i danas nadahnu na našem zajedničkom putu ka znanju i progresu, još jednom vam čestitam ovaj značajan datum!”, zaključuje se u čestitki gradonačelnika.

 

Povodom Dana studenata održana je i šetnja od Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, ulicom Žarka Marinovića do Centra za kulturu, kao i druženje ispred Centra za kulturu i studentska žurka u dvorištu Fakulteta za crnogorski jezik i književnost.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018