Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Eko-fond potpisali Memorandum o saradnji
14.03.2024

Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija Prijestonice Cetinje i Fond za zaštitu životne sredine potpisali su Memorandum o saradnji u vezi realizacije zajedničkih projekata i aktivnosti koji za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života, zaštite životne sredine i energetske efikasnosti u Crnoj Gori.

 

Prisutni su iskazali zadovoljstvo potpisivanjem Memoranduma i istakli značaj saradnje na poljima energetske efikasnosti i zaštite životne sredine.

 

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković kazao da je ovo dobra osnova za unapređenje saradnje koja će doprinijeti rješavanju ekoloških problema u našem gradu.

 

Direktor Eko-fonda Draško Boljević kazao je da se ovim Memorandumom otvaraju vrata za intenzivniju komunikaciju u rješavanju ključnih ekoloških problema, kao što su sanacija divljih deponija, nabavka komunalnih vozila, uređenje novih zelenih površina i nabavka punionica za električna vozila.

 

Direktor Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Nikola Jablan zahvalio se na donaciji u vidu popravke električnog vozića i istakao da će u budućem periodu koristiti benefite koje nudi Eko-fond.

 

Polazeći od svoje dosadašnje uloge u unaprjeđenju stanja u životnoj sredini, Eko-fond, Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija, ovim Memorandumom utvrđuju međusobna prava i obaveze u cilju realizacije zajedničkih projekata, programa  i aktivnosti iz oblasti životne sredine, klimatskih promjena i energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

 

Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Prijestonice Ana Novović i pomoćnik direktora Eko-fonda Nemanja Peković.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018