Potpisan Memorandum o saradnji između Prijestonice, Centra za kulturu i FCJK
06.03.2024

Prijestonica Cetinje, Centar za kulturu Prijestonice Cetinje i Fakultet za crnogorski jezik i književnost potpisali su Memorandum o saradnji na implementaciji zajedničkih aktivnosti.

 

Memorandum su potpisali gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković, direktorica Centra za kulturu Prijestonice Cetinje Jelena Milošević i prodekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost  Milan Marković.

 

Gradonačelnik Đurašković kazao je da je siguran da će iz ove saradnje proisteći brojni zajednički projekti, nove inicijative i značajna izdavačka djelatnost koja će biti od posebnog značaja kako za Cetinje tako i za državu u cjelini.

 

„Fakultet za crnogorski jezik i književnost predstavlja jedan od ključnih stubova crnogorske kulture, obrazovanja, odbrane crnogorskog jezika i nacionalnog identiteta. Zbog toga je naše zadovoljstvo današnjim činom potpisivanja ovog Memoranduma posebno cijeneći sve ono što je FCJK predstavljao za Cetinje i Crnu Goru od svog osnivanja do danas, a posebno u posljednjih nekoliko godina“, kazao je Đurašković.

 

Direktorica Centra za kulturu Jelena Milošević kazala je da je FCJK jedna od najznačajnih obrazovnih i kulturnih institucija ne samo u našem gradu već i na nivou Crne Gore.

 

„Našu dosadašnju saradnju krunisali smo izdanjem veoma bitne knjige „Sazdanja Cetinja“ autora Radosava Rotkovića koju smo zajednički promovisali 4. januara na praznik Cetinja. Ovaj Memorandum za Centar za kulturu ima poseban značaj i nadamo se da će time naša saradnja biti još uspješnija u odnosu na prethodni period“, kazala je Milošević.

 

Prodekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Milan Marković iskazao je zadovoljstvo povodom formalizovanja saradnje institucije na čijem je čelu sa Prijestonicom Cetinje i Centrom za kulturu.

 

“Vrlo smo ponosni na činjenicu što nas Zakon o Prijestonici priznaje i što na ovaj način formalizujemo saradnju i radujemo se budućim projektima koje ćemo sa našim partnerima u budućnosti realizovati”, kazao je Marković.

 

Cilj Memoranduma je formiranje okvira za saradnju na zajedničkim projektima, organizaciju foruma i okruglih stolova, osmišljavanje i sprovođenje edukativnih programa i medijskih kampanja, pripremanje, uređivanje i izdavanje publikacija od zajedničkog interesa za grad i državu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018