Inicijativa za podizanje spomenika na Cetinju
05.03.2024

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković, potpredsjednik SUBNORA Crne Gore Stevan Radunović i predsjednik UBNORA Cetinja Borislav Pravilović, sastali su se danas, u rezidenciji na Cetinju, sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Povod sastanka bila je inicijativa za podizanjem spomenika u znak sjećanja na bitku na Košćelama i spomenika u čast 49 narodnih heroja sa Cetinja.

Tokom sadržajnog razgovora, pristaknuto je da antifašizam i tekovine narodnooslobodilačke borbe predstavljaju jedne od najvažnijih temelja našeg društva i ukazano na važnost njegovanja sjećanja na ljude koji su svojim životnim djelima i podvizima oblikovali crnogorsku istoriju.

Sagovornici su saglasni da podizanje navedenih spomenika predstavlja jasan iskaz prema slobodarskoj tradiciji Crne Gore i Cetinja i nepogrješiv vrijednosni orjentir generacijama koje dolaze.

Predsjednik Milatović pružio je punu podršku predloženoj inicijativi i iskazao spremnost da, kao predsjednik države i Senata Prijestonice, doprinese njenoj realizaciji.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018