Gradonačelnik Đurašković se sastao sa ambasadorom Turske u Crnoj Gori
21.02.2024

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković primio je danas u zvaničnu posjetu ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori Bariša Kalkavana.

 

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjim partnerskim odnosima Crne Gore i Turske, kao i novim vidovima saradnje. Iskazano je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i naglašena spremnost da se dobri odnosi unaprijede i nađu modeli za poboljšanje bilateralne saradnje.

 

Gradonačelnik Đurašković je izrazio zahvalnost za podršku koju Turska pruža Crnoj Gori na međunarodnom, kulturnom i ekonomskom planu. Informisao je ambasadora o ključnim projektima nove gradske uprave među kojima su izgradnja žičare Lovćen-Cetinje, izgradnja hotela Lokanda i razvoj poslovnih zona Zagrablje i Gornji Obod.

 

Naglasio je da je Republika Turska za Crnu Goru zemlja partner i prijatelj, te da je uvjeren da će u narednom periodu obje strane dati puni doprinos ka produbljivanju saradnje na brojnim poljima.

 

Ambasador Kalkavan je kazao da u Crnoj Gori trenutno boravi više od 12.000 turskih državljana, te da su turski privrednici zainteresovani za poslovanje na Cetinju. Najavio je izgradnju industrijske zone u Crnoj Gori i posjetu investitora iz Turske Cetinju. Istakao je da je neophodno razviti kulturni turizam i zahvalio se Prijestonici Cetinje za podršku nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku.

 

Sagovornici su zaključili da će u narednom periodu biti posvećeni unapređenju odnosa, kako na ekonomskom i kulturnom, tako i na obrazovnom i turističkom planu, te da ne sumnjaju u pozitivne rezultate, imajući u vidu obostrano interesovanje, korisne inicijative, dobro razumijevanje i zajedničke ciljeve.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018