Đurašković se sastao sa predstavnicima UBNORA Cetinja
21.02.2024

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković sastao se sa predstavnicima Udruženja boraca NOR-a i antifašista Cetinja.

 

Sastanku su prisustvovali predsjednik UBNORA Cetinja Borislav Pravilović, potpredsjednik UBNORA Cetinja Željko Čelebić i potpredsjednik SUBNORA Crne Gore Stevan Radunović.


Na sastanku je najavljeno da će u narednom periodu biti potpisan Sporazum o saradnji između UBNORA i Prijestonice Cetinje.


Prisutni su predložili zajedničke aktivnosti koje treba sprovesti, među kojima su podizanje spomenika u Košćelama, kao i podizanje spomenika za 49 cetinjskih heroja.


Gradonačelnik je informisao sagovornike o planu sanacije spomenika na Belvederu i uređenju prostora oko njega.


Gradonačelnik Đurašković je kazao da UBNOR igra ključnu ulogu u očuvanju antifašističkog nasljeđa i promovisanju vrijednosti koje su oblikovale istoriju našeg grada, zbog čega će, kako je kazao, u Prijestonici Cetinje uvijek imati iskrenog partnera za zajedničko djelovanje na planu očuvanja tekovina NOB-a i ideja antifašizma.
 

Na sastanku je dogovoreno da gradonačelnik formira stručnu komisiju koja će obići sve spomenike na teritoriji Prijestonice Cetinje, napraviti presjek stanja u kojem se nalaze i predložiti mjere za njihovo očuvanje i obnovu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018