Završetak radova na izgradnji puta Cetinje – Čevo i Bajičke ulice prije početka ljetnje turističke sezone
18.02.2024

Projekat izgradnje puta Cetinje – Čevo – Nikšić, dionica Cetinje – Čevo, teče planiranom dinamikom, a očekuje se da će pomenuta dionica biti završena do kraja maja tekuće godine, kazao je prilikom obilaska radova ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Radove su sa ministrom Radulovićem obišli i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović, zamjenici gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Novović i Marko Brnović i sekretar Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj Prijestonice Vladan Radunović.

Riječ je o dionici dugoj 23 kilometra i vrijednoj nešto više od 33 miliona eura.

Na teritoriji Prijestonice Cetinje trenutno su aktivna tri projekta izgradnje putne infrastrukture, ukupne vrijednost oko 37,5 miliona eura. Pored dionice Cetinje-Čevo, izvode se radovi na rekonstrukciji Bajičke ulice, u dužini od 1,6 km, koja je sastavni dio regionalnog puta Cetinje – Njeguši – Kotor. Vrijednost ovog projekta je oko miliona 937 hiljada eura, a ministar Radulović je izjavio da se završetak radova očekuje do kraja juna tekuće godine.

Takođe, u toku su radovi na rekonstrukciji regionalnog puta Čekanje – Čevo (veza puteva Cetinje-Čevo i Cetinje –Njeguši), a vrijednost radova, koji će takođe biti završeni prije početka ljetnje turističke sezone, je oko dva miliona 800 hiljada eura.

Završetkom ovih projekata uspostaviće se veza centralnog i južnog dijela države novim putnim pravcem Nikšić-Čevo-Cetinje-Neguši-Kotor, što će značajno rasteretiti putni pravac Kotor-Budva-Cetinje-Podgorica i uticati na smanjenje saobraćajnih gužvi i nastanka saobraćajnih nezgoda.

Prilikom obilaska radova, ministar Radulović je najavio da je u narednom periodu na teritoriji Prijestonice Cetinje planiran početak radova na novom putnom pravcu Krstac-Trojica-Kotor vrijednosti 25 miliona eura.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018