Čestitka gradonačelnika Prijestonice Cetinje Nikole Đuraškovića povodom 13. novembra, Dana Prijestonice
12.11.2023

Čestitka gradonačelnika Prijestonice Cetinje Nikole Đuraškovića u susret 13. novembru, Danu Prijestonice i crnogorskom prazniku kulture, Njegoševom danu:

“Grad heroj, istorijski i kulturni centar, luča slobode, crnogorska prijestonica Cetinje, oduvijek je bila simbol nepokornosti i perjanica crnogorskog slobodarstva, što je potvrdila mnogo puta kroz istoriju, pa tako i 13. novembra 1944. godine, kada su naši slavni borci oslobodili grad od okupatora i donijeli željno čekanu slobodu.

Zahvaljujući njima koji su branili, odbranili i sačuvali našu nezavisnost, mi danas sa ponosom obilježavamo ovaj dan koji obavezuje na poštovanje ideala antifašizma za koje su generacije prije nas dale svoje živote i podsjeća da se vrijednosti slobode i demokratije čuvaju i njeguju iz dana u dan.

Cetinje je i kolijevka najznačajnijih ličnosti u slavnoj istoriji Crne Gore, a tako i našeg vladara, neprevaziđenog pjesnika i filozofa Petra II Petrovića Njegoša, koji je ispisao posebne stranice crnogorske književnosti i istorije, a čiji dan, crnogorski praznik kulture, takođe slavimo danas.

Obilježavajući današnje praznike i najsvijetlije datume crnogorske istorije, pozivam vas da zajednički slavimo našu prošlost, cijenimo sadašnjost i gradimo budućnost na temeljima hrabrosti naših herojskih predaka i mudrosti Njegoševih riječi.

U to ime, svim građankama i građanima Crne Gore čestitam praznik kulture i Dan Prijestonice, jer je samo sa Cetinjem i Crna Gora vječna!”

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018